Το καλύτερο φαγητό εκτός Κοζάνης είναι εδώ-Δείτε τις τρεις μοναδικές προτάσεις για γευστικές εξορμήσεις!

Αναμφίβολα η πόλη της Κοζάνης και η γύρω περιοχή θα μπορούσε να πει κανείς πως κρατούν τα σκήπρα στο καλό φαγητό της Δυτικής Μακεδονίας, αν εξαιρέσει, φυσικά, κανείς, τα κορυφαία περιφερειακά restaurant της Φλώρινας!

Σε κάθε στιγμή και περίοδο του χρόνου υπάρχουν ταβέρνες που θα αποζημιώσουν και τους πιο απαιτητικούς, με μοναδικές γεύσεις για κάθε ουρανίσκο!

Στο πανέμορφο Βελβεντό θα βρείτε το καλύτερο, ίσως, μεζεδοπωλείο σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία: Και το όνομα αυτού “Εν Βελβενδώ”, στο κέντρο της περιοχής, όπου πρώτα και πάνω από όλα θα ρωτήσετε τον Βασίλη (ο φοβερός ιδιοκτήτης του) αν έχει μείνει κάποιο κομμάτι από την απίθανη παραδοσιακή πίτα της μητέρας του! Από εκεί και πέρα τα κρεατικά της ώρας είναι καταπληκτικά, με καλύτερο όλων, ίσως, το κλασικό γεμιστό μπιφτέκι! Δοκιμάστε, επίσης, τα περίφημα βεβεντινά σαρμάδια και, φυσικά, πιείτε κρασί από το Βελβετντό!

Τα καλύτερα, ίσως, κρεατικά σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης θα τα βρείτε στα ξακουστά “Γραβάδικα” της Σιάτιστας! Κρέατα ωρίμανσης μέχρι και πικάνια, συναντούν τη σιατιστινή παράδοση και τα σαρμάδια, ενώ δε θα παραλείψετε οπωσδήποτε το πιάτο με τραχανά και ζυγούρι! Ακούστε μας! Tip: Τα επίσης απίθανα γλυκά που σερβίρουν στο τέλος!

Στον “Πλάτανο” που βρίσκεται στο χωριό Βαθύλακκος θα γευτείτε τα καλύτερα ψητά της περιοχής, με το αρνάκι να είναι “λουκούμι”! Τα Σαββατοκύριακα ίσως πετύχετε κοκορέτσι και άλλες σούβλες, ενώ η αδυναμία μας είναι η φοβερή, παραδοσιακή τηγανιά! Και το μπιφτέκι είναι εξαιρετικό!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *