ΙΕΚ VOLTEROS – Tο μεγαλύτερο ΙΕΚ στη Δυτική Μακεδονία

Το Όραμα & Η Φιλοσοφία μας
Το Όραμά μας

Διανύοντας μια καταξιωμένη πορεία στα ελληνικά εκπαιδευτικά δρώμενα του Τόπου μας, συμβάλλουμε ουσιαστικά στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αποτελώντας παράλληλα Σύμβολο Επαγγελματικής Επιτυχίας.
Παρακολουθώντας συνεχώς τις παγκόσμιες εξελίξεις στην Εκπαίδευση και αφουγκραζόμενοι τα μηνύματα των καιρών, πρωτοστατούμε, εκφράζοντας πρωτοποριακές ιδέες, συνάπτοντας προνομιακές συνεργασίες και υλοποιώντας με επιτυχία, καινοτόμα εκπαιδευτικά εγχειρήματα.

Η Φιλοσοφία μας
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ
στον εκπαιδευτικό «χάρτη» της χώρας μας, πρωτοπορώντας στην παροχή σπουδών υψηλής ποιότητας για τους χιλιάδες σπουδαστές που μας εμπιστεύονται.
ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΜΕ ως προς τις εκπαιδευτικές, αλλά και τις κοινωνικές πρωτοβουλίες μας.

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, αναπτύσσουμε νέες δραστηριότητες, δημιουργούμε πρωτοπόρα προγράμματα, συνάπτουμε στρατηγικές συνεργασίες κύρους και θέτουμε γερές βάσεις για την επαγγελματική κατάρτιση, έχοντας βαθιά συναίσθηση του χρέους μας απέναντι στη νέα γενιά.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ένα περιβάλλον εκπαίδευσης, εφάμιλλο των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων .

ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ διαχρονικά τις ανάγκες της αγοράς και παρέχουμε σπουδές για επαγγέλματα με υψηλή ζήτηση.

ΕΝΤΑΣΣΟΥΜΕ συνεχώς στο ακαδημαϊκό και διοικητικό μας προσωπικό έμπειρα στελέχη και καθηγητές, οι οποίοι είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες στην αγορά εργασίας ή έγκριτοι ακαδημαϊκοί.
ΕΠΙΤΥΧΑΜΕ υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ποιότητας σπουδών για κάθε μία από τις 23 ειδικότητες και τα 44 θεματικά σεμινάρια που παρέχουμε.

ΚΑΤΑΞΙΩΘΗΚΑΜΕ στην αγορά εργασίας και στον επιστημονικό κόσμο, καταθέτοντας σημαντικό εκπαιδευτικό, ερευνητικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο.
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ με τους μεγαλύτερους οργανισμούς και με κορυφαίες επιχειρήσεις, φέρνοντας τους σπουδαστές μας σε επαφή με πιθανούς μελλοντικούς τους εργοδότες και επιτυγχάνοντας υψηλά ποσοστά επαγγελματικής αποκατάστασης και επιτυχίας για τους αποφοίτους μας

ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ εκπαίδευση που στοχεύει στην ολοκληρωμένη και πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των χιλιάδων νέων που μας επιλέγουν για τις σπουδές τους, μέσα από ένα πλήθος εκπαιδευτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, δημιουργώντας παράλληλα τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την πλέον αποτελεσματική διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.

ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ
Το ΙΕΚ VOLTEROS δραστηριοποιείται στον χώρο της ιδιωτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης από το 2013. Οι σπουδές στο ΙΕΚ VOLTEROS οδηγούν σε Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ) επίσημα υπογεγραμμένη από το Υπουργείο Παιδείας. Μετά τη λήψη της ΒΕΚ κάθε απόφοιτος μπορεί να συμμετάσχει στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ προκειμένου να αποκτήσει το Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Επιπέδου 5
Το Δίπλωμα είναι αναγνωρισμένο ως επίπεδο 5 ισότιμα σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα επαγγελματικά δικαιώματα σε χώρες εκτός της Ελλάδας καθορίζονται κάθε φορά από την εθνική νομοθεσία κάθε χώρας.

Eπαγγελματικά δικαιώματα
Στην Ελλάδα τα επαγγελματικά δικαιώματα καθορίζονται από τον ΕΟΠΠΕΠ. Η τελευταία επίσημη έκδοση οδηγού επαγγελματικών δικαιωμάτων από τον ΕΟΠΠΕΠ είναι το 2014. Τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι διαθέσιμα στο site του ΕΟΠΠΕΠ. Σε διαγωνισμούς του δημόσιου τομέα, οι κάτοχοι του Διπλώματος Πιστοποίησης πριμοδοτούνται με 150 επιπλέον μόρια για προσλήψεις στο δημόσιο τομέα

Επιπρόσθετες Παροχές – Extra Curriculum Activities
To Ιδιωτικό ΙΕΚ VOLTEROS καλύπτει δε ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων που αφορούν σε όλους τους παραγωγικούς τομείς της αγοράς εργασίας (π.χ. Υγεία, Μηχανολογία, Ηλεκτρολογία, Τουριστικά, Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική, Πληροφορική, Διοίκηση, Marketing, Ομορφιά, Μόδα, Τέχνες κλπ).
Στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών γνώσης και της διαμόρφωσης κοινωνικής ευθύνης και επαγγελματικής συνείδησης στους σπουδαστές μας, το ΙΕΚ VOLTEROS παρέχει ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους σπουδαστές:
– Εξειδικευμένα σεμινάρια και εκπαιδευτικές επισκέψεις
– Μαθήματα Πιστοποίησης στη χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
– Μαθήματα ξένων γλωσσών (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά) για αρχαρίους και προχωρημένους
– Συμμετοχή στις μεγαλύτερες επαγγελματικές εκθέσεις (EXPOTROF, ΑΡΤΟΖΑ, HORECA, ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ, XENIA, ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, BEAUTY κλπ)
Όλοι οι σπουδαστές του ΙΕΚ VOLTEROS δημιουργούν το δικό τους portfolio, έρχονται σε επαφή με επαγγελματίες του κλάδου, αναπτύσσουν τις δικές τους προσωπικές επαφές και μετά τη λήψη του πτυχίου τους είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι να κατακτήσουν την αγορά εργασίας.

Δίκτυο συνεργαζόμενων Φορέων Απασχόλησης του IΕΚ VOLTEROS
Το ΙΕΚ VOLTEROS στηρίζει έμπρακτα τον κάθε σπουδαστή και διευρύνει συνεχώς το δίκτυο συνεργατών του με επιχειρήσεις του Ιδιωτικού αλλά και του Δημόσιου τομέα σε όλη την Ελλάδα για την εξασφάλιση της επαγγελματικής αποκατάστασης των φοιτητών και αποφοίτων του.
Το δίκτυο των συνεργαζόμενων Φορέων Απασχόλησης καλύπτει όλους τους τομείς δραστηριότητας της αγοράς εργασίας και αναπτύσσεται συνεχώς ώστε να καλύπτει πλήρως τα ενδιαφέροντα και τις επαγγελματικές επιδιώξεις των σπουδαστών και αποφοίτων του I.IEK
“ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ” του ΙΕΚ VOLTEROS
Οι ετήσιες “Ημέρες Καριέρας” του ΙΕΚ VOLTEROS αποτελούν πλέον θεσμό και πραγματοποιούνται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.
Στη ζωντανή αυτή εκδήλωση εκπρόσωποι εταιριών όλων των κλάδων της αγοράς πραγματοποιούν συνεντεύξεις µε σπουδαστές και αποφοίτους για την άμεση κάλυψη των θέσεων εργασίας που προσφέρουν. Έτσι, όλοι οι σπουδαστές και απόφοιτοι του ΙΕΚ VOLTEROS έρχονται σε επαφή µε την αγορά εργασίας και αποκτούν τις πρώτες τους εμπειρίες σε επαγγελματικό επίπεδο.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Έχοντας πάντα ως μέγιστο κριτήριο την ασφάλεια των σπουδαστών, την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης, δημιουργήσαμε τiς πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις για την Δυτική Μακεδονία.
Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, λειτουργική σχεδίαση και θεματικές αίθουσες διδασκαλίας, αναπτύσσουμε ένα μοναδικό περιβάλλον εκπαίδευσης στην πιο όμορφη γειτονιά της Κοζάνης. Οι εγκαταστάσεις μας απέχουν μόλις 5 λεπτά από το κέντρο της πόλης.

Το κτίριο του ΙΕΚ VOLTEROS λειτουργεί με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, σχεδιασμένα για χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Πληρούν δε όλες τις προδιαγραφές προσβασιμότητας και λειτουργικότητας για ΑμΕΑ.

Μπορείτε να μας βρείτε επί της οδού Γκέρτσου 39 στην Κοζάνη όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, καθώς και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας εξυπηρετήσουμε τηλεφωνικά
στα τηλέφωνα: 24610.28197 – 6977.235.113
καθώς και ηλεκτρονικά στο: [email protected]

Αναλυτικά πληροφορίες για όλες τις ειδικότητες, καθώς και για όλα τα θεματικά σεμινάρια του Ι.ΙΕΚ στην ιστοσελίδα μας www.iekvolteros.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *