Εδώ ζούμε την Αποκριά της Κοζάνης!


Για να καταλάβεις την Αποκριά της Κοζάνης θα πρέπει να τη ζήσεις. Και αυτό ακριβώς κάνουμε στο Kozanimedia. Δε γράφουμε απλά για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, θέλουμε να τις ζήσουμε! Γιατί η Αποκριά στην πόλη και στα χωριά μας είμαστε όλοι εμείς, όλοι εσείς, που συμμετέχουμε ενεργά σε όλα τα δρώμενα, από την Τσικνοπέμπτη μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα.

Τσικνίζουμε από το πρωί της Πέμπτης και δίνουμε το έναυσμα για την έναρξη της Αποκριάς, στην κεντρική πλατεία και στα μπαράκια της πόλης μέχρι το άλλο πρωί. Υποδεχόμαστε τον καρνάβαλο και βολτάρουμε και στους φανούς της Αιανής, της Άνω Κώμης, του Κρόκου, του Πλατανορεύματος και των γύρω περιοχών. Γλεντάμε καθημερινά με τις συναυλίες, τα χάλκινα και τα λαϊκά ακούσματα σε καφέ, μπαρ, τσιπουράδικα και στα club της Κοζάνης. Μεταμφιεζόμαστε στα μεγάλα μασκέ-πάρτι και γινόμαστε παιδιά στα sourd games. Xoρεύουμε το «Έντεκα» και αντικρίζουμε την πλούσια πολιτιστική παράδοση τόπου μας καθημερινά στην κεντρική πλατεία. «Βουλιάζουμε» την Κοζάνη μας στο πάρτι νεολαίας που φέτος συμπληρώνει 20 ολόκληρα χρόνια. Βάζουμε τις στολές μας και συμμετέχουμε στο διονυσιακό και σατιρικό κλίμα της αποκριάτικης παρέλασης. Και, πάνω και πέρα από όλα, ζούμε τους Φανούς της Κοζάνης, κάθε μέρα και όλους μαζί το βράδυ της Κυριακής της Μεγάλης Αποκριάς!

Όλα αυτά επιχειρούμε να «χωρέσουμε» στον έντυπο οδηγό της Κοζανίτικης Αποκριάς 2020 που κρατάτε στα χέρια σας. Αλλά, πολύ περισσότερο, και στο νέο site www.apokries.kozanimedia.gr . Σας περιμένουμε και εκεί, αλλά, πάνω από όλα, περιμένουμε να ανταμώσουμε όλοι μαζί στην πλατεία, στις γειτονιές, στα χωριά, στην παρέλαση και στους Φανούς! Καλή Αποκριά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *